Allergisk snuva
beror på en
inflammation

Allergi är en överraktion hos den som är allergisk där immunförsvaret reagerar kraftigt på ett främmande, men ofarligt ämne – till exempel pollen. Reaktionen kan bland annat leda till en inflammation i de känsliga slemhinnorna i näsan.

Vid en inflammation ökar blodflödet till inflammationsstället, som svullnar. Hos allergiker kan inflammationen då ge upphov till allergisk snuva (allergisk rinit) med nästäppa, rinnsnuva, nysningar och kliande näsa.

Nasonex är en anti-inflammatorisk nässpray som verkar lokalt i näsan genom att minska inflammationen – den bakomliggande orsaken till besvären. När inflammationen minskar kan allergiska besvär som rinnsnuva och nästäppa lindras.

Vanliga, avsvällande förkylningsnäsdroppar kan tillfälligt göra det lättare att andas när man får akuta allergiska besvär. Men de har ingen effekt på inflammationen i näsans slemhinnor. Tvärtom kan nästäppan bli värre om avsvällande näsdroppar används i mer än 10 dagar.

Så lindrar Nasonex allergiska besvär

Allergisk reaktion i näsans slemhinnor

1. En allergisk reaktion har givit upphov till en inflammation i näsans slemhinnor. Inflammationen ger då besvär som nästäppa och rinnsnuva.

Nasonex minskar inflammation i näsans slemhinnor

2. Nasonex kan hjälpa till att minska inflammation i näsans slemhinnor och lindra besvären.